femeie blonda care face exercitii

Slabirea cu exercitii acasa este o provocare mult mai mare.

Ba nu ai echipamente de fitness, ba nu incapi sa te desfasori in spatiul dintre dulap si masa, ba vecinii urla la tine deranjati de sariturile tale prin casa.

Insa cu totii a trebuit sa ne adaptam o data cu pandemia si statul in casa.

Eu una am cautat sa ma aprovizionez cu un kettlebell de 16kilograme, cat mai multe benzi elastice pentru astfel de exercitii si sa adaug circuite cardio la finalul antrenamentelor mele pentru un extra burn de calorii.

femeie blonda cu echipament de fitness

Recunosc.

De epuizare, de stres, au fost zile in care nu am avut nici un chef pentru cardio.

Ceea ce m-a salvat a fost sa imi creez circuite HiiT – high intensity interval trainings – scurte si la obiect.

Acest gen de antrenament in intervale pe intensitate ridicata sunt renumite pentru ca au foarte multe beneficii:

  • ard multe calorii intr-un interval de timp scurt (de obicei 4-8 sau 12minute),
  • ajuta la tonifierea musculara in timp ce topesc grasimi si
  • sunt printre singurele tipuri de cardio care genereaza efectul de after-burn (corpul foloseste oxigen pentru a arde grasime si dupa terminarea antrenamentului, cu pana la 48 de ore dupa).

Unul dintre aceste hiit-uri scurte si eficiente pe care il fac de obicei este cel pe care vreau sa ti-l arat si tie astazi.

Are doar 3 exercitii, ai nevoie de doar 2 metri patrati in casa pentru a-l face si esti gata cu el in mai putin de 10minute.

Binenteles ca daca il faci separat trebuie sa faci o incalzire buna inainte. Dar daca il adaugi la final de antrenament acasa, poti sa sari direct in el.

Hai ce zici sa faci alaturi de mine acest cardio hiit de slabit in 9minute acasa

Detaliere cardio HiiT:

Seteaza un cronometru pe intervale la 9 intervale a 40 secunde de efort intens si 20 de secunde de pauza si treci de 3 ori prin exercitiile de mai jos:

  1. Genuflexiune cu Saritura In&Out
  2. Mountain Climbers
  3. Sarituri Skater

Ceea ce imi place la hiituri este ca sunt usor de adaptat: daca esti complet incepatoare modifica la intervale de 30 secunde efort si 30 secunde pauza, iar daca esti avansata scurteaza pauza la 20 secunde.

Hai, hai ca se poate!

Incearca acest cardio hiit de slabit in 9 minute, iar daca vrei sa continui cu alte antrenamente scurte si eficiente pentru slabire si tonifiere descopera programul complet Hiit4Fit cu 4 antrenamente HiiT pe saptamana pentru 3luni de zile

Detaliere exercitii cardio HiiT:

Sanatatea ta primeaza inainte de orice. Vizualizeaza materialul de mai multe ori pentru a intelege forma corecta de executie si tine cont de sfaturile de adaptare.

  1. Genuflexiuni cu Saritura In&Out – probabil deja ai observat ca imi plac de numa 😉 – din picioare, talpile lipite (in), sari cu picioarele in lateral (out), te lasi in genuflexiune atingi podeaua si prin saritura revii in picioare. Repeti miscarea pana cele 40 de secunde s-au scurs
2. Mountain Climbers – te pozitionezi pe podea in plansa (palmele sub umeri) si aduci genunchii la piept prin alergare. Incepatoare faci alergarea mai lent, avansata – faci alergarea mai rapid. Mentii un ritm constant pentru toate cele 40 de secunde.3. Saritura Skater – faci un salt larg spre stanga cu piciorul stang si duci dreptul inapoi. Revii prin salt catre dreapta si duci stangul inspre inapoi. Mentii o picioarele indoite si o pozitie joasa, ajutandu-te cu bratele pentru echilibru. Cauti sa ai acelasi rimt pe parcursul celor 40 de secunde si orice ar fi nu te opresti (treci la pas larg in lateral daca este nevoie)Pana data viitoare te indemn sa fii frumoasa, fii puternica, fii femeia fit si fa acest cardio hiit de slabit in 9 minute acasa.