Exercitii Pentru Abdomen Plat

Sa ai un abdomen plat este ca si cum ai avea lipit de talie un magnet de sex-appeal!

Multa lume il antreneaza gresit, insa astazi vei descoperi exercitii pentru abdomen plat care nu iti strica spatele.

Toata lumea te observa…toata lumea te admira…toata lumea te invidiaza si …toata lumea te vrea.

Sa nu-mi zici ca nu iti sare in ochii un 6-pack sau chiar un mini 2 -pack cand il vezi trecand pe strada, ca nu te cred…mai ales cand il vezi la o alta femeie!!!

Nu de alta, dar un abdomen plat este ca un scut de onoare pe care il poarta DOAR cei cu disciplina de fier, cei tari sa se abtina de prajitura cu ciocolata sau inghetata, cei ce trag tare in gym si sunt dedicati.

Iti plac exercitiile pe care le-ai vazut?

Ti-am pregatit un ghid GRATUIT cu 3 Rutine pentru Abdomen care nu iti strica spatele.

​Descarca-l pe email:

Le primesti instant pe email alaturi de alte sfaturi pentru a scapa de burtica.

Rareori il vezi etalat, dar si cand il vezi nu are cum sa nu iti sara in ochii.

Culmea este ca, contrar credintei tale ca daca faci abdomene iti construiesti un abdomen plat, o talie definita, subtirica cu patratele NU se obtine cu zeci si sute de abdomene.

Da, iti construiesti patratele cu crunch-uri si clasicele abdomene, insa nu dai jos grasimea de pe burta si nu slabesti in aceea zona cu sute de abdomene….si am discutat despre asta aici.

Am zis-o si o repet: nu exista slabire zonala, insa cand slabesti si dai jos din toata grasimea corporala, vei scapa si de burtica.

Exercitiile pentru abdomen (cum sunt cele de aici) ajuta, insa formula este mai complexa de atat.

Scapi de burtica, iti tonifiezi silueta, talia si ai patratele cand ai 1) o alimentatie curata si sanatoasa, 2) un program de antrenament dedicat si 3) suficienta disciplina sa te tii de el, fara sa sari cu gura in prima briosa .

Sute si sute de abdomene pe seara nu te ajuta sa scapi de burtica.

Nu dai jos stratul de grasime nici cu 300, nici cu 400 si nici cu o mie de abdomene pe zi.

Ba mai mult, cu un regim draconic din acesta de sute de abdomene (pe care il vad frecvent la femei lenese si disperate sa scape de burta) nu faci alta decat sa iti cresti muschii abdominali si sa iti bulesti spate, cu indoiri ne-naturale de coloana.

DAR, pentru ca stiu ca sfaturile mele iti trec pe langa urechi si probabil acum te si vezi pe podea mandra realizand cele 256 de abdomene pe azi, uite aici ce exercitii iti recomand eu pentru abdomen plat si spate sanatos.

Exercitiile din acest articol sunt doar cateva exemple bune, insa ca ele exista zeci de alte variante pe care ti le voi arata in alta postare.

Am sa iti prezint exercitiile in ordinea de dificultate: de la cel mai simplu si usor, catre cel mai greu si dificil.

Chiar daca ai fi tentata sa sari direct la numarul 3…ca deh, il faci pe cel mai greu si vezi rezultate mai repede, nu subestima valoarea primelor doua.

Crede-ma, daca nu poti face exercitiul unu si doi, nu poti face sub nici o forma exercitiul trei pentru abdomen.

Numero uno: Plansa Frontala din Flotare

Plansa Frontala din pozitia de flotare este un exercitiu de baza, potrivit pentru incepatori.

Iti creste stabilitatea mijlocului, iti intareste muschii abdominali si cei de langa coloana …si te ajuta la postura.

Tinteste sa ajungi la serii cu mentinere de cate 45-60 de secunde intr-o postura corecta si curata si evita provocarile de plansa 5 minute care tind sa te rupa de spate.

Iar cand simti ca poti avansa catre ceva mai antrenant, incearca exercitiul Mountain Climbers de aici

Numero dos: Abdomene Scaun

Abdomenele scaun sunt un exercitiu intermediar, care iti lucreaza foarte bine partea superioara.
Cu picioarele ridicate si indoite nu exista riscul sa te curbezi de spate si automat este usor sa faci exercitiul corect si sigur pentru postura

Tinteste spre serii a cate 12-15 ridicari.

Numero tres: Ridicare Picioare Spre Tavan

Ridicarile de picioare fac parte din categoria exercitiilor avansate pentru abdomen si asta pentru ca necesita deja o oarecare forta in muschii abdominali pentru a ridica soldul de la podea.

Partea buna este ca lucreaza foarte bine abdomenul inferior.

Ce-i drept, acest exercitiu avansat, poate parea intimidant insa chiar daca esti incepatoare poti face etapa 1 din miscare si anume sa ridici soldul de la podea pentru 5cm.

Tinteste spre serii a cate 10-12 ridicari cu intentia de a merge cu soldul cat mai sus.

Iata, ai mai sus 3 exercitii pentru abdomen plat care nu iti strica spatele.

Dupa cum vezi, fata de clasicele abdomene, toate se realizeaza intr-o forma sigura pentru spate

Ba mai mult, toate cele 3 exerciti pe care ti le-am aratat azi iti lucreaza abdomenul complet: superior, inferior si mijloc si spate (plansa).

Plansa, plansa din flotare, ridicare din plansa iti definesc un abdomen plat in timp ce iti intaresc muschii spatelui si te tin departe de dureri de spate.

M-as bucura sa imi scrii intr-un comentariu mai jos, care din aceste trei exercitii le faci sau iti propui sa le faci in antrenamentele tale?

Totodata, daca cunosti pe cineva care e face sute de abdomene zilnic ca sa scape de burta, fa-i o favoare si trimite-i aceste trei exemple de exercitii pentru abdomen care nu dau dureri de spate.

Iar…daca vrei sa iti lucrezi abdomenul intr-un mod sanatos pentru coloana si sa scapi de colacei rapid, descopera aici trainingul de 20 de zile de exercitii pentru abdomen ABs 20×20

Pana data viitore te indemn sa Fii Frumoasa, Fii Puternica, Fii Femeia Fit si incearca aceste exercitii pentru abdomen plat!