Femeie blonda care arata spre  abdomen

Astazi facem un circuit pentru abdomen cu focus pe oblicii, si aripioare mai mici.

Mereu m-a atras o talie conturata si dungulitele acelea definite de pe abdomen.

Insa nu le-am avut niciodata.

Stiu ca alimentatia este cheia pentru a arde grasimea de pe burta, insa chiar trebuie sa faci si exercitii care sa ajute muschiul sa creasca o data ce ai topit grasimea.

La sala de fitness e ceva mai usor sa faci asta. Faci crunch-uri la aparat, prese la scripete si ridicari de genunchi la bara, toate pe laterala.

Insa cu pandemia si exercitiile acasa am fost nevoita sa fiu inventiva si sa gasesc alternative.

Ei bine, de aici s-a nascut ideea trainingului ABs 20×20, programul pentru abdomen plat pe care il poti face acasa cu zero echipament.

Nu doar ca ne lucram oblicii, dar pe parcursul celor 20 de zile de exercitii, tintesti abdomenul inferior, superior si iti tonifiezi talia complet si iti intaresti centura abdominala.

Iti plac exercitiile pe care le-ai vazut?

Ti-am pregatit un ghid GRATUIT cu 3 Rutine pentru Abdomen care nu iti strica spatele.

​Descarca-l pe email:

Le primesti instant pe email alaturi de alte sfaturi pentru a scapa de burtica.

Mai mult de atat, circuitele intense si scurte din training, in still HiiT, te ajuta sa arzi grasimea de deasupra muschilor si sa accelerezi arderile de sunculite de pe talie, in special cand mananci cum trebuie.

Sute dintre clientele mele imi scriu ca au reusit sa scape de colacei cu aceste exercitii pentru abdomen si sunt incantate de rezultate.

Ti-am prezentat 5 exercitii pentru abdomenul inferior, aici 3 exercitii pentru abdomen care nu iti strica spatele

Asa ca astazi am ales sa facem impreuna 4 exercitii pentru oblicii pe care le gasesti si in circuitele zilnice din acest program.

Exercitii Oblicii, 8 Minute pentru aripioare


Incepe prin a-ti seta un cronometru la 8 intervale a 40 de secunde de efort si 20 de secunde de pauza si treci de 2 ori prin exercitiile de mai jos:

1. Biciclete
2. Stergatoare
3. Sarituri de Fotbalist
4. Plansa cu Afundare

Cauta ca in secundele de efort sa faci cat mai multe repetari din exercitiul dat si foloseste pauza sa te odihnesti.

Si pentru ca ti-am promis ca vom face acest circuit pentru abdomen impreuna apasa play la video-ul de mai jos si hai sa ne antrenam acasa.


Dupa cum vezi 8 minute sunt suficiente pentru a lucra in adancime abdomenul si a trage o transpiratie buna.

Sariturile de fotbalist sunt elementul cheie de cardio-conditionare, iar combinarea exercitiilor in stil high intensity interval training stimulteaza corpul sa arda grasimea.


Poti sa ma consideri ciudatica, insa eu prefer sprinturile de efort in comparatie cu alergatul monoton si plictisitor.

Iar daca ai facut acest circuit in rand cu mine probabil te-ai convins de una singura.

Profit de ocazie sa iti reamintesc ca poti scapa de burtica si intarii intreg mijlocul cu cele 20 de exercitii pentru abdomen plat in 20 de zile din ABs 20×20 iar eu una tare m-as bucura sa continuam sa ne antrenam impreuna.


Detaliere exercitiilor pentru oblicii de astazi:


1. Biciclete – cu mainile la ceafa duci cotul la genunchiul opus si invers, fara a lasa picioarele sau umerii pe podea. Miscarea lucreaza dreptii abdominali si oblicii si este una care arrrrde tare.


2. Stergatoare – cu mainile pe podea pentru sprijin, aduci picioarele sus si le orientezi cu talpa sus. Cobori picioarele pe dreapta, revii pe vertical, cobori pe stanga si mentii un ritm contant, ademenea stergatoarelor de la masina.


3. Sarituri de fotbalist – sunt o miscare relativ usoara si foarte buna pentru femeile incepatoare. Pur si simplu sari prin rotatie de la dreapta la stanga, mentinand privirea inainte si un ritm alert. Nu uita sa iti coordonezi respiratia pentru a rezista cu brio la aceast exercitiu.


4. Plansa cu Afundare – un exercitiu pentru abdomen ceva mai avansat, plansa cu afundare lucreaza oblicii in adancime datorita miscarii de anti-rotatie a mijlocului. Pozitionezi coatele sub umeri si duci soldul de la dreapta la stanga, lasandu-l sa cada cat mai aproape de podea. Recomand mounatin climbers focusate de aici daca nu poti face acest exercitiu.


Gata! Incearca exercitiile pentru oblicii de mai sus si scrie-mi in comentarii cum ti-au placut.

Pana data viitoare te indemn sa Fii Frumoasa, Fii Puternica, Fii Femeia Fit si fa aceste exercitii pentru abdomen inferior!