Interiorul coapselor – o zona cu probleme pe care astazi o tintim cu 8 exercitii de topit grasime.

Am realizat aceste exercitii intr-o sesiune de LIVE pe Facebook si au prins atat de bine la femei, incat am zis ca neaparat sa le impartasesc si cu tine aici.

Vezi tu, grasimea de pe interiorul coapselor este ceva frustrant pentru multe dintre noi.

Nu-i deloc aratos cand se freaca picioarele intre ele si nici nu-i comod sa ai ditamai halca de tesut adipos acolo.

Partea si mai proasta este nu sunt multe exercitii care sa tinteasca direct aceasta zona.
Este regiunea muschiilor adductori, un muschi mic ce are ca rol sa aduca piciorul inspre inauntru.

Personal n-am avut niciodata mari probleme cu grasimea dintre picioare. Nu ma intelege gresit. Aveam grasime pe interiorul coapselor, insa nu intr-un strat atat de gros incat sa merite sa ma stresez (am alte zone mai grave).
Ceea ce m-a ajutat sa scap de grasimea dintre coapse au fost aceste exercitii pentru fund pe care le fac.

De la abductii laterale din culcat, la mers in lateral cu banda, la mersul monstrului, abductii din sezut , scoica sau alte exercitii pentru fese, toate aceste exercitii lucreaza (indirect) si interiorul coapselor.

Totul s-a intamplat gradual si fiind consecventa la exercitiile pentru fund mi-am crescut forta si mi-am tonifiat serios adductori.

Prima oara cand am realizat cat de fortoasa sunt, eram la o clasa de Brazilian Jiu-Jitsu.
Din culcat pe spate trebuia sa prindem pe cineva intre picioare si sa ii doboram jos. O pozitie ceva mai sexi, dar asculti de antrenor si te supui.
Partenerul meu de clasa era un tip fibros de vreo 80 de kile. Ei bine, l-am prins intre picioare de dupa mijloc si in 2secunde jos a fost. Mi-a spus ulterior ca a simtit cum i s-a taiat respiratia cand l-am strans si ca nu vrea sa repetam miscarea curand.

Ei bine, poate scopul tau nu este sa dobori barbatii la podea, insa ma gandesc ca tot vrei tonifiere si grasime mai putina in interiorul coapselor.

Exercitiile pentru fese, puse intr-un program bine gandit, care avanseaza saptamanal cu siguranta te vor ajuta sa reusesti asta (iar aici trainingul specializat Fund Fabulos este ideal)

Insa daca vrei doar o mana de exercitii care sa tinteasca foarte bine aceasta zina inspira-te din cele 8 exercitii de mai jos.

Am ales sa le pun in ordine crescatoare in ceea ce priveste dificultate. Voi incepe cu cele mai usoare, avansand treptat catre cele mai grele.

Daca esti complet incepatoare ti se potrivesc de minune primele 4, iar daca esti intermediara sau avansata pe ultimele 4 le vei gasi interesante.

8 Exercitii pentru Interiorul Coapselor

Asa cum ai vazut in video iti demonstrez forma corecta si cum sa faci:

1) Balansari de Picioare
2) Genuflexiuni Sumo
3) Genuflexiuni Plie
4) Fandari Laterale
5) Genuflexiuni cu Saritura In&Out
6) Podul Fundului cu Strangere
7) Plank Jacks
8) Forfecari de Picioare

Include aceste miscari in antrenamentele tale si tinteste pentru 3 serii a cate 10-12 repetari per exercitiu.

Ba mai mult, din lista de 8 exercitii de mai sus poti lua oricare 4 si face un circuit de 3 runde ce lucreaza intens adductori si arde grasimea dintre picioare.

Cauta sa le faci cu o forma cat mai corecta inainte sa adaugi o greutate (gantera, greutati de glezna) si scrie-mi in comentarii care este un exercitiu nou pentru tine.

Iar daca te decizi sa economisesti timp si sa lucrezi interiorul coapselor o data cu fesierii, te invit sa intri in programul Fund Fabulos

Program Exercitii Fese

Detaliere exercitii:

1) Balansari de Picioare – din picioare, sprijinit cu mainile pe perete/scaun aduci stangul in lateral si il balansezi controlat spre dreapta. Repeti si pe celalalt picior.


2) Genuflexiuni Sumo – departezi picioarele mai larg decat nivelul soldurilor, inspiri si te lasi jos in genuflexiune. Expiri pe ridicare si intentionat te gandesti ca impingi podeaua in lateral


3) Genuflexiuni Plie – departezi picioarele mai larg decat nivelul soldurilor, inspiri si te lasi jos in genuflexiune. Expiri pe ridicare si te ridici ca o balerina pe varfuri. Reiei pentru numarul de repetari recomandat.


4) Fandari Laterale – din picioare pasesti in lateral cu piciorul drept si te lasi in fandare. Mentii pieptul sus, spatele drept si impingi in piciorul drept sa te ridici. Vei simti intinderea in interiorul coapselor si fese. Faci numarul de repetari si pe celalalt picior.


5) Genuflexiuni cu Saritura In&Out – din picioare, talpile lipite (in), sari cu picioarele in lateral (out), te lasi in genuflexiune si prin saritura revii in picioare. Repeti miscarea pana ajungi la numarul de repetari dorit.


6) Podul Fundului cu Strangere – din culcat pe podea, aduci talpile la o palma de fund si indoi genunchii. Pui o perina intre picioare. Impingi in calcaie si ridici soldul. Cu intentie strangi perina intre picioare si mentii pentru 5secunde. Revii pe podea si repeti pentru numarul dorit.


7) Plank Jacks – din stat in plansa cu coatele pe podea, desparti picioarele prin saritura si le pozitionezi inafara. Revii in plansa prin saritura si repeti pentru numarul de repetari dorit. Este important sa nu ridici fundul sau sa lasi soldul sa cada si sa faci miscarea controlat.


8) Forfecari de Picioare – din culcat pe spate, ridici picioarele de la podea, le departezi si le aduci inspre inauntru in stil de foafeca. Impinge spatele in podea si nu lasa picioarele jos pentru repetarile dorite.

Iata, acestea sunt cele 8 exercitii pentru interiorul coapselor de azi. Acum nu iti ramane decat sa

Pana data viitoare te indem sa Fii Frumoasa, Fii Puternica, Fii Femeia Fit si incearca aceste 8 exercitii pentru interiorul coapselor.