Dintotdeuna mi-au placut chiftelutele din carne si cred ca nu e persoana caruia sa nu ii placa (bine poate vegetarieni si vegani nu se dau in vant dupa ele 🙂 ).
Sunt mici, gustoase, numai bune sa la mananci oricand: ca si antreu, ca si felul doi sau ca si mic dejun. Sunt la fel de delicioase cand sunt calde dar si cand sunt reci.
Saptamana aceasta intr-o seara nu stiam ce sa fac repede de mancare si in frigider aveam doar niste carne tocata.
Asa ca m-am gandit “Ce e simplu, rapid, gustos si nu are multi carbohidrati?”
Raspunsul mi-a venit repede: chiftele fara paine.
Ce ingrediente ai nevoie:
– 500g carne tocata (de porc, vita sau pui), atat am avut eu:) dar poti sa folosesti mai mult daca vrei sa faci mai multe chiftelute
– 2 oua intregi
– o mana de patrunjel tocat marunt;
– 2-3 catei de usturoi taiati marunt;
– sare, piper pentru gust si ulei de masline pentru prajit.
*probabil ca ai observat ca nu spun nimic de pesmet sau paine, deoarece nu am adaugat asa ceva, si crede-ma ca sunt compacte si gustoase si fara.
Cum se prepara:
Intr-un bol mai mare se amesteca cele doua oua, se adauga usturoiul si patrunjelul si apoi carnea. Se amesteca bine, mi-e nu mie frica sa ma murdaresc si amestec cu mana (doar apa e suficienta). Se adauga sare si piper dupa gust si se obtine pasta de chiftele. Iti pui langa tine un bol cu apa si te umezesti pe maini inainte sa incepi sa le faci bilute ( ca sa nu ti se lipeasca pasta de degete si sa iti iasa bilute rotunde). Pui o tigaie cu ulei de masline pe foc mediu si dupa ce e incins asezi bilutele in ulei. Le intorci de cateva ori si le lasi la foc pana se rumenesc si au o culoare rosiatica. Si poti sa le pui in farfurie.
Asa aratau ale mele proaspat luate de pe foc
Imi pare rau ca nu am putut poza si mirosul ;).Nu a mai durat mult timp si farfuria era aproape goala 🙂
Eu le-am mancat cu legume la cuptor, asa ca la masa de seara am avut foarte putini carbohidrati.
PS: lasa un comentariu si spune-mi cum ti-au iesit sau daca crezi ca mai e necesar sa folosesti paine la urmatoarea tura
Pana data viitoare Fii Frumoasa, Fii Puternica, Fii Femeia Fit!
Foarte utul !
[…] fara paine (reteta aici) cu ou moale, masline si ridichi […]
Uleiul de masline nu se foloseste la prajit – este cancerigen. E adevarat ca la cuptor sunt mai ok si nu mai faci atata miros de prajeala.
[…] un bol de chiftelute fara paine […]
[…] si nu are chimicale sau zahar in el ca nu te poti opri din mancat. Eu una il fac si atunci cand am chiftelute la cuptor sau ceva cotlet in tava….cat mai des, cu atat mai […]
[…] in ea, pentru pranz o salata cu bucatele de pui si ceva avocado, iar pentru cina merg oricand niste chiftelute fara paine gatite langa legume la cuptor. E rapid, simplu si […]
Dupa cum scria si Mihaela, se pot elimina complet carbohidratii, amestecind tocatura cu 2 morcovi, o radacina de patrunjel si una de pastirnac, toate date pe razatoarea mica. In rest reteta se respecta, cu sare, piper, oua, marar verde (facultativ).
Evident fara urma de piine sau cartofi.
Asa maninc de vreo 15 ani si deja nu mai vreau sa aud de cele cu tot soiul de amidonoase 🙂
[…] sala am mancat portia de proteine ( sub forma de chiftelute fara paine sau ulei, din carne de pui facute la cuptor), portia de legume (of course) si grandioasa portie de […]
Eu nu pun nici oua… doar carne slaba, ceapa si ff multe condimente – ies ff bune. Oul cica e pus ca sa le lege, dar se leaga oricum la coacere (eu nu prajesc pt ca le creste f mult indicele caloric si toxicitatea).. si ies la fel de bune, dar mai slab calorice… asta pt cine este cu ochii pe toate tipurile de calorii (si cele din proteine) si vrea sa manance sanatos, nu prajit.
Multumesc pt informatie
Si eu le fac in cuptor, in tava, pe foaie de copt. Imi plac asa pentru ca lasa toata grasimea din carne…chiar am ramas uimita cat de multa grasime poate fi in carnea tocata!
Suuuper, mi se pare un mod practic de a le prepara si am sa il incerc si eu fetelor…merci 😉
Sunt foarte bune si facute in tava la cuptor, nu doar prajite in ulei.
poti pune in chiftelute si 2 morcovi medii (dati pe razatoarea mica)si chiar si un cartof se vezi ce bune sunt asa
asa face mama mea ……nu le-a facut niciodata cu paine sau pesmet
eeeeh suna bine, poae intr-o zi dupa antrenament cand pot sa mananc mai multi carbohidrati. suuper merci 😉