Sos de Gratar

 

Dumineca am trecut cu masina pe langa albia unui rau de langa orasul meu.

Era o zi frumoasa cu soare si lumea iesise la gratere.

De-oparte si alta a raului era plin de masini si gratare fumegande.

Unii jucau fotbal, altii badminton, tipele furau raze de soare in costume de baie si alti salivau langa foc 😉

Hei, am creeat un ghid cu exercitii pentru ridicarea fesierilor!

DESCARCA GRATUIT:

Ridica-ti Fundul Ghid de Exercitii pentru Fese Bombate si Ferme

Spune-mi unde te antrenezi mai des si iti trimit ghidul prin email:

Mi s-a facut o pofta de niste copanele la gratar cu sos de barbeque de nu pot sa-ti zic…imi ploua in gura, nu gluma.

Si tocmai atunci mi-am dat seama ca pana acum nu ti-am dat reteta de la cel mai bun, cel mai delicios, cel mai sanatos, cel mai aromat si fermecat sos de gratar facut in casa.

hmm….cum se poate asta!…rusinica, rusinica..

Dar nu-i nimic ca uite, tocmai la tzanc vine acest articol cu reteta minune de la sosul meu de barbecue home made.

Deci iti zic, iasa atat de gustos acest sos si nu are chimicale sau zahar in el ca nu te poti opri din mancat. Eu una il fac si atunci cand am chiftelute la cuptor sau ceva cotlet in tava….cat mai des, cu atat mai delicios 😉

E usor de facut, te lingi pe degete de gustos ce e… pur si simplu e mai sanatos si deosebit decat ketchup-ul din comert …nu te plictisesti!

Ingrediente sos barbecue

Ingrediente sos barbecue

 

Ce ingrediente ai nevoie:

– 250ml sos de rosii sau rosii pisate sau bulion sau rosii coapte coapte din gradina -fara adaos de zahar

– 1 rosie daca folosesti sos de rosii

– 1 ceapa galbena, 2-3 catei de usturoi, ardei iute-iute

– 1 lingura de mustar (fara zahar/dextroza) si 1 lingura de miere

– zeama de la juma de lamaie

– 1-2 lingura ulei, 1 lingurita otet,

– sare si piper

****Ingrediente pentru o portie!!! Crede-ma ca daca iesi la iarba verde cu prietenii tai iti trebuie mai mult de o singura portie 😉

 

Cum se prepara:

Rapid si usor!

Intr-o oala cu coada, pui la dunstuit in ulei ceapa si usturoiul taiat marunt, adaugi ardei iute taiat fasii marunte. Le lasi sa se dunstuiasca la foc mediu:

Ceapa si Lamaie

Zeama de Lamaie

Cand ceapa este aurie, adaugi rosia taiata cubulete, zeama de la lamaie si amesteci in continuu.

Miere si Mustar

Nu uita de mustar si miere

 

Pui lingura de mustar, cea de miere si lingurita de otet. Mesteci bine cu lingura de lemn. Ulterior adaugi sosul de rosii sau bulionul, mesteci bine  si dai focul incet-incet …ai grija ca odata ce fierbe incepe sa sara si va pata aragazul.

Adaugi sare si piperul dupa gust. In caz ca simti ca nu e suficient de dulce, mai adaugi putina de miere.

si sos de rosii din belsug

Daca ai prin casa ceva frunzaraie poti pune frunze de patrunjel sau telina…ce crezi tu ca il face si mai delicios.

Il lasi sa dea 2-3 clocote si stingi focul.

Si dupa 15 minute, trei amestecaturi in oala si doua clocote e gata sosul tau home-made de barbecue.

Il pui fain frumos intr-un borcan cu filet si il iei cu tine la iarba verde. Nici nu pot sa iti spun cat de delicios va fi gratarul tau inmuiat in acest sos…. te lingi pe degete, nu alta!

Sos de Barbecue pentru gratar

Sos de Barbecue pentru gratar

Ce mai! Nu iti trebe nu stiu ce ingrediente, e usor de facut si bun de mama focului.

Poti sa-l mananci langa copanele le gratar, aripi de pui la cuptor, ceafa de porc la gratar, mititei si orice iti face tie cu ochiul si poftesti sa mananci.

 

Bon apètit! …si te astept sa-mi scrii daca ti-a placut gustul ;)

 

Pana data viitoarete incurajez sa: Fii Frumoasa, Fii puternica, Fii Femeia Fit!

.

.

.

Related posts: