2014 Anul Fara Frica Femeia Fit

 

“There is only one thing that makes a dream impossible to achieve: the fear of failure.”

-Paulo Coelho

De Anul Nou am fost la un party cu mult dans. Organizat de o scoala de dans, tinut pe ringul de dans si cu mult mult dans.

Initial mi-a fost frica. Aproape ca nici nu am vrut sa merg.

Grupul nostru de prieteni ne-au invitat, pe mine si iubitul meu, sa petrecem  Anul Nou cu ei si am decis sa zic Da pentru ca pur si simplu vreau sa spun DA mai mult si sa fac lucruri care ma scot din zona mea de confort.

Dar, ce era asa de speriat?  Ei bine, pentru inceput mi-era frica sa nu incurc lumea. Cum sa ma distrez  si sa ma relaxez cand mi-e frica sa nu cumva sa calc pe cineva pe picioare sau sa fac o pirueta invers si sa sucesc mana cuiva. Oameni astia chiar se pricep, nu gluma, la dans: sa-i fii vazut cum se-nvarteau, se rasuceau si dansau si ma gandeam ca intru eu cu moves-urile mele, de mult uitate, si stric tot. Dar sincer, cel mai mult imiera frica sa nu ma fac de ras, sa ma impiedic pe acolo sau sa fac cine stie ce prosti. Nu ma intelege gresit. Stiu sa dansez si iubesc sa dansez, dar a trecut mai bine de 3 ani de cand am fost la Salsa si am cam uitat tot ce am invatat.

Prieteni nostri m-au convins, asigurandu-ma ca nu trebuie neaparat sa dansez, ca e ok si doar daca mergem si suntem cu ei acolo la masa. Am zis, ok, atunci cat stres poate fi. Nici o treaba. Dar, am ajuns la pertrecere. Toate bune si frumoase pana am fost invitata la dans. Am ezitat un pic si apoi am zis: Ehh draci. Cum sa nu dansez! Ce rost ar mai fi avut sa vin la un party de dans, daca nu aveam de gand sa-mi inving frica si sa dansez. Ce se putea intampla.

Asa ca am dansat si…a fost…bestial!

Am dansat salsa, cha-cha si putina  hora (ca fara hora nu se putea). Am pus un picior in fata celuilalt, am imitat pe colega de langa mine, m-am lasat condusa, am zambit, m-am invartit si a iesit chiar foarte bine. Nu am calcat pe nime pe picioare (si nici nu am fost calcata), nu m-am impiedicat si nu am cazut. A fost atat de placut si am retrait un sentiment ce l-am simtit doar la party-urile de salsa: voie buna, muzica buna, toata lumea danseaza cu toata lumea….

La finalul party-ului am fost happy ca am decis sa mergem si ca nu mi-am lasat frica sa ma tina pe scaun. Singurul regret a fost ca nu am gasit curajul (la naiba, frica asta) sa spun unui cuplu, ce dansa exceptional si se-nvarteau de mama focului, cat de mult mi-a placut sa fiu cu ochii pe ei toata seara si sa le admir miscarile.

Desi ma bucur de siguranta si confortul zidurilor ce mi le-am construit in jurul meu, sunt perfect constienta de cat de multe ratez din cauza lor. Toate lucrurile ce am vrut sa le fac-invat: lectii de yoga, sa escaladez un perete de catarat, sa invat sa ma dau cu rolele (mie frica de mor si sunt toata tensionata pe ele), sa filmez la gym, sa abordez fara frica lumea si sa ii felicit pentru talentul si reusita lor – toate par de speriat si departe de zona mea de confort. Toate implica sa imi expun slabiciunile, sa abordez oameni total necunoscuti sau sa fac lucruri pe care nu le stapanesc bine si asta ma sperie la maxim.

Stiu ca poate parea prostesc, dar e scarry si nu imi place cand stiu ca la ceva nu ma descurc bine. Zi perfectiune, zi anxietate, zi cum vrei, dar frica asta de a nu stii ceva ma face deseori sa raman in bula mea perfecta si sa ratez experiente sau interactiuni cu oameni noi, doar pentru ca mi-e frica.

Asa ca am decis sa fac din 2014 anul meu fara frica. Indraznesc sa fac lucruri la care as fi zis nu. Sunt hotarata sa ma pun in situati non-confortabile, perfect constienta ca se va merita. Vreau sa experimentez si sa fac ceea ce-mi doresc  si sa cunosc oameni noi pe care sa ii abordez de una singura, fara sa las teama sa ma traga inapoi. Am sa intampin oamenii fara frica si sa incerc sa-mi fac prieteni noi, oameni care au aceleasi interese ca mine sau pentru ca sunt atat de buni ca nu pot sa ii ignor. Am sa-mi exprim fara frica parerea si am sa ii impulsionez la un stil de viata sanatos, chiar daca asta inseamna sa imi pierd din persoane apropiate. Nu am sa las credintele vechi legate de vanzari sa ma impiedice sa promovez noul program de antrenament pentru acasa, deoarece stiu ca e fabulous si va ajuta multe femei sa obtina un corp tonifiat si fit antrenandu-se acasa. Am sa accept fara frica sfaturile constructive care imi arata ca gresesc si m-ajuta sa evoluez. Si am sa ascult sfatul Danei de a avea curaj sa dau glas calitatilor si ideilor mele!

Cand am sa fac toate astea stiu ca am sa fiu plina de emotie, vocea tremurand si ceva anxietate. Stiu ca de fiecare inima o sa-mi bata tare si rasuflarea imi va fi mai rapida. Dar stiu, ca de fiecare data va fi din ce in ce mai usor, si cu fiecare centimetru castigat sunt mai aproape de tinta. Dar doar asa am sa pot sa imi infrunt teama si sa ma bucur de viata din plin.

Tu ce amani? Ce visuri si planuri ai lasat in dulap din cauza frici? Cate dintre dorintele tale nu s-au implinit pentru ca iti era prea frica?

F**k it. Eu nu mai fac asta, si te incurajez sa mi te alaturi. Hai sa facem din 2014 anul nostru fara frica, anul dorintelor implinite, anul cu noi experiente si suflet bogat. Hai sa dansam sau sa invatam sa facem bijuteri. Hai sa organizam petreceri de birou sau sa intram intr-un club de fotografie. Hai sa invatam sa prindem curaj, sa vorbim si sa spunem, chiar si necunoscutilor, ca le apreciem talentul si reusita. Hai sa acceptam ca nu suntem bune la toate (si poate nu vom fi niciodata) dar sa avem curaj macar sa incercam si sa imbratisam puterea ce vine odata cu confruntarea frici noastre.

Pana data viitoare te indemn sa Fii Frumoasa, Fii Puternica, Fii Femeia Fit si be fearless!