Odata cu venirea anotimului rece, varietatea de legume si verdeturi proaspete pe care le gasim de cumparat scade.

Nu zic ca in Noiembrie nu mai poti cumpara ceapa verde, insa se gaseste mult mai greu decat in lunile Aprlie – Mai (cand e sezonul ei).

In aceasta perioada legumele pe care le vezi de obicei in piete sau magazine sunt: morcovi, conopida, varza, cartofi, ceapa, gulie, usturoi, dovleac (de toamna), etc.

Acum ceva saptamani am avut “curajul” sa incerc varza. Si nu orice varza, ci varza de Bruxelles. Spun ca am avut curajul deoarece, sincer, nu ma dau in vant dupa ea. Nu stiu de ce, insa nu imi prea place gustul.

Desi stiu ca e o leguma foarte buna, la fel ca si conopida sau  varza alba/rosie, cu diferite vitamine de pe urma carora corpul are doar de castigat, mi-e una nu imi prea place….sau nu prea mi-a placut 🙂

Tin minte ca ultima data am incercat-o la o ciorba de legume si sa ma vezi pe mine la masa cum pescuiam varza de Bruxelle, exact ca un mic copil ce scoate pe margina farfuriei patrunjelul din supa …:):):).Varza De Bruxelles pe Camp

Ghid Gratuit:

Ridica-ti Fundul - Ghid de Exercitii pentru
Fese Bombate si Ferme

Pasul 1: Unde te antrenezi mai des pentru a sti ce ghid sa iti trimit:

Varza de Bruxelles, la fel ca si broccoli sau alte legume din familia cruciferelor, contine sulforafan, o chimicala care se crede ca are proprietati anti-cancerigene puternice. Totodata genul acesta de legume pe langa faptul ca te fac sa te ridici de la masa satula dupa ce ai consumat o cantitate relativ mica, mai au avantajul ca, raportat la volum, numarul caloriilor este mic….sincer nici nu are rost sa fie numarat.

Dupa ce am cumparat cu chiu-cu-vai o punga de jumatate e kilogram de varza mica de Bruxelles ( nu ca ar fi si varza mare de Bruxelles ;)) a trebuit sa imi bat capul cum as putea sa o gatesc pentru a o gasi mai gustoasa, adica sa o gatesc intr-un fel care chiar sa imi placa.

Nu e nu stiu ce reteta deosebita, insa e o reteta sanatoasa, cu putini carbohidrati si foarte la indemana de gatit atunci cand vrei sa ai pranzul de la birou asigurat pentru urmatoasele 2 zile…

Ingrediente Varza de  Bruxelles

Ce ingrediente ai nevoie:

– 400 g piept de pui (atata am avut eu, insa poti folosi cat doresti tu, mai ales daca ai de hranit mai multe guri);

– 2-3 morcovi;

– 1 gulie;

– 300-400g de varza de Bruxelles;

– 3 oua (pe care am uitat sa le pozez ;);

– sare, piper, verdeturi, ulei de masline;

– tava pentru cuptor.

Cum se prepara:

Pornesti cuptorul la o temperatura medie. Ungi tava cu ulei de masline. Tai in bucati mici pieptul de pui, in condimentezi dupa gust (eu am pus sare si piper) si il bagi la coptor. Intre timp am taiat gulia in cubulete mici, morcovi in rondele si o parte din varza pe din doua. Am pus o oala cu apa pe foc cu putina sare si, cand apa era clocotita, am bagat legumele si am mai lasat cateva minute. Am procedat asa pentru ca nu am fost sigura ca morcovi si gulia se vor coace suficient de bine doar in cuptor. Intre timp am mai amestecat in tava si am intors puiul sa se coaca pe toate partile.

Dupa vre-o 20-30 de minute am scos din cuptor, am imprastiat puiul si legumele stoarse cat de cat uniform pe toata suprafata tavii. Apoi, am batut bine cele 3 oua, am pus putina sare si 2 lingurite de marar din plic (ca nu am avut  proaspat) si am turnat compozitia peste carne si legume:

Varza De Bruxelle cu Pui

 

Asa arata inainte sa o pun din nou in cuptor pentru alte 25 de minute.

Pot sa iti spun ca din tava asta de pui cu legume am avut suficient pentru 4 mese – o masa Duminica imediat dupa ce am scos-o din cuptor, una Luni la pranz, alta Luni seara, una Marti la pranz si mai una tot asa intr-o seara. E foarte comod ca pui toata tava frumos intr-o caserola ermetica si o depozitezi la frigider, iar de fiecare data cand vrei sa mananci iti pui pe farfurie, o dai cateva minute la microunde si poti savura rapid o masa delicioasa si sanatoasa.

 

Farfuria mea inainte sa o devorez ……yammmi:

Pui Si Varza DE Bruxelles

 

Ce pot sa iti spun e ca in aceasta combinatie chiar mi-a placut varza de Bruxelles. Ulterior (ce mi-a ramas din punga aceea)  am mai gatit-o simplu ca si garnitura la niste carne tocata cu sos de rosii si, la fel, mi-a placut. Nu am avut probleme cu gustul si m-am simtit super satula dupa masa.

Acum nu mai imi ramane decat sa ma intreb oare la Bruxelle e plin de varza de Bruxelles???? 🙂 🙂 🙂

Bon apetit!

Pana data viitoarete incurajez sa: Fii Frumoasa, Fii puternica, Fii Femeia Fit!