Macrou Imbogatit Patricia Matiu

Clientele mele stiu sa gaseasca … si stiu sa gateasca bine!

In Clubul Femeia Fit (comunitatea clientelor mele) ne-am strans femei de toate varstele, din toate tarile si de toate ocupatiile.

De la Raluca din Odense, Danemarca, o mamica minunata ce face la tractiuni ca un adevarat erou…la Elena, artista noastra fotomodel care se antreneaza acasa, la Alex din Italia, Lidia din Muenchen, la Carmen, mamica Duracell din Oradea, Roxana din USA, Anca, Ada, Madalina, Lorena, Teo, Claudia, Paula, Laura, Cristina, Mihaela sau Corina mandrulina din Slobozia. …si muulte altele.

Ei bine, unul dintre obiceiurile grupului este ca fiecare sa-si posteze din cand in cand o poza cu mancarea sanatoasa si delicioasa din farfurie.

Idea e ca asa furam retete fit una de la alta:)

Sincer cred ca TOATE clientele mele gatesc.

Pana si Cristina, o tanara liceanca ce sta cu ochii lipiti in carti, isi mai face din cand in cand cate o omleta.

Si bine fac!

Nu de alta, dar regula e simpla:

Daca iti gatesti singura mesele poti controla ceea ce mananci.

Una e sa pui tu, cu manuta ta, ingredient cu ingredient si sa stii ca folosesti doar alimente sanatoase la mesele tale si alta e sa cumperi ceva contrafacut ambalat intr-un plastic sau ceva fast food.

Pana si banala salata de la food-court poate ascunde grasimi rele in ea.

Mai mult, gatind mesele pentru casa,  poti controla ceea ce mananca familia ta: sotul si copii tai.

Insa adevarul e ca nu ai idei noi ce sa gatesti, nu-i asa?

Stii si tu 6-7retete pe care le toti invarti si alea sunt singurele mancaruri pe care le gatesti.

Vezi!

De aia e bine sa fii intr-un grup in care femeile isi posteaza omletele pufoase de la mic dejun, checul de carne cu ou inauntru sau pasta de telina pe barcute de ardei.

Dar stai linistita ca astazi am sa iti dau o sursa si mai la indemana de retete delicioase.

 

Patricia e o prietena draga de-a mea si una dintre clientele mele.

Nu numai ca e o femeie deosebita, un nail artist desavarsit, proaspata mamica a unui pici scump cu un nasuc mic, dar mai are si un talent deosebit: stie sa bucatareasca cu bucurie!

De curand Patricia si-a lansat propriul ei site de retete gustoase si bucuroase.

Pentru imi plac bunatatile ei (am copt Duminica pancakes-urile ei de ovaz si au iesit delicioase) si pentru ca poti gasi pe pagina ei multe retete fit, am invitat-o sa scrie o reteta si aici, pe Femeia Fit.

De-acum incolo, cand nu ai idei si nu stii ce sa gatesti, trage o fuga rapid si inspira-te de la PatriciaMutiu.ro

 

Si acum ii predau tastatura la Patricia!

 

Reteta FIT de la Patricia

 

Zilele acestea am primit o propunere de la Olivia, un gest-post pentru Femeia Fit cu o reteta fit, o propunere care m-a bucurat enorm dar m-a si scos total din zona de confort.

 

Nu ma intelege gresit. Nu mi-a fost greu sa ma gandesc la o reteta fit, mi-a fost greu sa ma gandesc cum as putea eu, care sunt prezenta de foarte putin timp in lumea asta virtuala sa scriu pe site-ul Oliviei care are ceva vechime si o multime de femei frumoase care-l urmaresc.

Dupa ce cateva zile mi-am ros unghiile, proaspat facute, iata ca azi mi-am luat inima in dinti si m-am apucat sa scriu.

 

Si cum majoritatea retetelor mele incep cu o mica povestioara nu o sa faca exceptie nici aceasta.

Am aflat de Femeia Fit din intamplare de la sotul meu.  Am cautat, cercetat si cumparat fara ezitare Fese Ferme.

Nu eram la primul program de work-out pentru acasa, trecusem prin mai multe dar nu ma multumise niciunul. Nu stiu de ce dar ma plictiseau si renuntam la ele.

Dupa primele 2 saptamani de Fese Ferme am fost cucerita de omul (Oli) din filmulete si de cat de faine (ca doar is ardeleanca) erau exercitiile din program, simteam cum imi lucrau toti muschii, nu mai puteam de bucurie, cu fiecare antrenament facut ma simteam tot mai bine in pielea mea.

Vezi aici ce program de exercitii si nutritie pentru o silueta frumoasa urmeaza Patricia

Dupa aproximativ prima luna din Fese Ferme, cand colacul meu se mai desumflase putin, 🙂 am cunoscut-o personal si pe Oli.

O persoana cu chip luminos, zambareata, care vorbea cu pasiune de ceea ce facea si care era si super interesata sa ma ajute cu sfaturi. M-a ambitionat si mai mult.

In fiecare zi cand ma antrenam si mi se parea ca este prea greu si eram tentata sa renunt la antrenament, imi aparea o mini Olivia pe umar, pro-action cum e ea si imi zicea: “poti sa te autodepasesti”.

Datorita Oliviei faceam sport acasa cu drag fara sa ma gandesc la ziua de antrenament cu groaza.Tot datorita ei am invatat ca este foarte importanta alimentatia, ce si cum sa mananc astfel incat sa am si rezultate.

Am scris ca faceam sport acasa pentru ca am luat o pauza de la programul Fese Ferme cat timp am fost insarcinata dar am fost activa toata sarcina si am incercat sa respect ce am invatat din program despre nutritie. Toate astea cumulate m-au ajutat sa nu iau in greutate mai mult de 10kg pe perioada sarcini, desi mi-am satisfacut poftele de “femeie insarcinata”. Sunt convinsa ca atat antrenamentele cat si cunostintele despre nutritie din programul Fese Ferme m-au ajutat sa aduc pe lume, natural, o minune de baietel de 3,5kg si 51 de cm care acum ne face viata incredibil de minunata.

Zilele acestea am primit unda verde de la medic pentru sport asa ca nu imi ramane altceva de facut decat sa ma apuc de treaba.

Inainte sa o cunosc pe Olivia mancam carne o data pe saptamana dar de la ea am invatat despre importanta aportului zilnic de proteine si cum ne ajuta grasimile sanatoase sa slabim, asa ca reteta de azi contine proteine dar si legume pentru un meniu fit complet.

 

Macrou Imbogatit cu Mirodenii

Macroul este un peste nu foarte scump si usor de gasit. De obicei cumparam macrou congelat dar de data asta am gasit proaspat asa ca mi-am zis ca trebuie sa fac ceva mai special cu el, ceva care sa-i inobileze gustul asa ca l-am imbogatit cu mirodenii.

 

Ingrediente necesare:

 

  • 2 bucati macrou
  • o lamaie
  • o lingurita boabe de coriandru
  • o lingurita boabe de mustar
  • 8 boabe de piper
  • sare grunjoasa
  • ½ lingurita ghimbir macinat
  • o lingurita turmeric
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura ulei de masline

 

IngredienteMAcrou

Am spalat foarte bine macroul si l-am asezat pe un tocator. L-am sters bine cu prosoape hartie iar apoi l-am crestat pe ambele parti.

Boabele de coriandru, mustar si piper impreuna cu sarea grunjoasa le-am asezat in mojar si le-am maruntit. Este important sa folosesti sare cat mai grunjoasa pentru ca te ajuta sa maruntesti boabele mai usor, oricum cand termini cu maruntitul esti si tu toata transpirata dar cu ocazia asta ai facut si un pic de cardio.

Am adaugat apoi in mojar ghimbirul, turmericul, cateii de usturoi dati prin presa, zeama si coaja de la o lamaie si o lingura de ulei de masline, am amestecat bine pana s-a format o pasta.

SosMirodeniiMacrou

Cu mana am pus pasta de condimente pe toata suprafata macroului, mai ales in taieturile pe care le-am facut dar si in interiorul macroului.

Macrou cu Mirodenii

Dupa ce l-am impanat bine cu condimente nu a mai ramas altceva de facut decat sa-l gatesc.

O tigaie cu suprafata nonaderenta am uns-o cu ulei de cocos si am pus-o pe aragaz la foc mediu. Cand a fost incinsa am pus bucatile de macrou si le-am lasat pana s-au rumenit bine pe o parte.

Cu grija mare sa nu rup pestele, l-am intors cu o spatula pe partea cealalta si l-am lasat pana s-a rumenit bine.

Cand a fost gata l-am asezat in farfurii si ne-am pus la masa unde ne astepta un castron cu o salata calda de broccoli cu jambon care s-a potrivit de minune cu pestele.

Macrou Imbogatit Patricia Matiu

 

Asta este reteta mea pentru tine, sper sa-ti placa si nu uita: “Fii Frumoasa, Fii Puternica, Fii Femeia Fit!”

Bucurie in bucatarie iti urez!

 

Hai, te invit sa nu iti mai bati capul cu idei noi de mese sanatoase si delicioase.

Urmareste-o pe Patricia si inspira-te din retete ei delicioase pe www.PatriciaMutiu.ro si pe pagina ei de Facebook Bucurie in Bucatarie