Circuit de Conditionare cu Gantere

Circuitele sunt una dintre cele mai bune metode de a arde grasimea si a contrui muschiuleti sexy si aratosi.

Si cine nu vrea sa arate mai bine vara, cu muschi defniti si fara grasime care tremura pe corp.

Am scris despre beneficiile circuitelor de conditionare pentru slabire si definire musculara partea I aici si partea II- aici.

Te indemn sa parcurgi aceste doua articole si sa vezi cum poti folosi circuitele pentru a-ti contura un trup definit si tonifiat.

Le-ai citit? Buun….sa trecem mai departe la circuitul de conditionare din acest articol.

Am filmat acest circuit deoarece i l-am dat Dianei, o tipa pe care o coach-ui pe online si care si-a luat pachetul FIT Body. Diana, se antreneaza de 4 ori pe saptamana si una din zile e dedicata acestui circuit de conditionare. Chiar daca in 3 zile trage de greutati mari si repetari putine, in una din zile focusul este pe explozivitate si viteza prin ma multe exercitii care lucreaza tot corpul.

In circuit ai sa vezi 7 exercitii imperecheate astfel incat sa iti antrenezi intreg corpul: picioarele, fundul, spatele, pieptul si umerii.

Poti face acest antrenament fie acasa, fie la sala. Ai nevoie doar de doua greutati. Ca si greutati poti folosi doua gantere, doua discuri, doua kettlebell-uri sau chiar bara cu discuri…depinde ce ai la indemana.

Ideea e sa iti alegi o greutate pe care poti sa o impingi deasupra capului pentru cel putin 6 repetari!!!

 

Acest circuit merge foarte bine la finalul sesiuni tale de antrenament in sala de forta cand vei sa dai un boost in plus corpului sa arda grasime in timp ce iti mentine muschiuletii.

Totodata poti sa il faci si de unul singur intr-o zi separata. Daca alegi varianta aceasta, nu uita sa iti faci o incalzire buna inainte sa incepi acest circuit.

 

Nu ai nevoie de cronometru pentru a realiza acest antrenament. Am ales exercitiile astfel incat sa iti lucrezi tot corpul si sa ai nevoie de minim de echipament. Fiecare exercitiu presupune 6 sau 12 repetari.

 

Fa o pauza cat mai scurta intre exercitii si treci de la un exercitiu la altul cat mai rapid (doar timpul necesar sa intri in pozitie). Dupa ce ai terminat prima runda din circuit, fa o pauza de 1-2 minute pana iti recapeti rasuflarea si incepe din nou. Iti recomand sa treci de 4 ori prin acest circuit si sa iti notezi timpul in care l-ai realizat.

Data viitoare incearca sa iti imbunatatesti acest timp, adica sa faci 4 runde din acest circuit folosind aceeasi greutate, intr-un timp mai scurt SAU sa faci mai multe runde in acelasi timp.

Totodata, mai poti progresa realizand acelasi numar de runde in acelasi timp, folosind o greutate mai mare la greutati.

Tu alegi metoda de progres, insa sfatul meu e ca de la sesiune la alta sa incerci sa avansezi si sa-ti depasesti rezultatele anterioare…..nu de alta, dar progresul e cel care iti va aduce rezultate: muschi mai definiti si grasime mai putina.

Iata ordonarea acestor 7 exercitii in stil circuit:

 

Circuit de Conditionare

#1. Fandari Inapoi x  6 repetari/picior
#2. Indreptari x  12 repetari
#3. Genuflexiuni cu Greutati in Fata x  6 repetari
#4. Buna Dimineata x 6 repetari
#5. Impins pentru Umeri x 6 repetari
#6. Ramat din Aplecat x 6 repetari
#7. Impins pentru Piept x 12 repetari

 

Noteaza-ti acest circuit si ia-l cu tine la sala. Foloseste-te de sfaturile din video-ul circuitului pentru a face exercitiile corect.

 

Apasa PLAY si go workout!

Scrie-mi intr-un comentariu greutatile cu care ai lucrat si timpul tau pentru cele 4 runde. Poate reusim si facem o mica competitie aici intre noi cele care facem acest circuit de conditionare ;)…ar fii cool!

Subscrie la canalul de YouTube pentru a primi rapid toate video-urile postate: http://www.youtube.com/user/FemeiaFit

Si nu uita, daca ai nevoie de un plan de antrenament complet cu exercitii pentru la sala care sa iti definesca muschiuletii si sa topeasca grasimea incapatanata de pe corp nu ezita sa accesezi pachetul de consiliere online: FIT Body

Pana data viitoare te indemn sa Fii Frumoasa, Fii Puternica, Fii Femeia Fit si fa acest circuit de conditionare cu gantere!

.

.

.