Dupa cum stii eu nu folosesc deloc zahar si, de fapt, nu am strop de zahar in casa.
Dar aia nu inseamna ca nu imi place dulce si nu ma mai dezmierd, asa din cand in cand, cu o bunatate de prajitura sau ciocolata amaruie.
Chiar daca stiu ca si prajiturilele facute din ingrediente sanatoase 100% imi fac mai anevoioasa batalia catre formele perfecte, am zile in care aleg ma bucur de ceva pacatos fara nici o vina si fara sa imi fac mustrari de constiinta pentru asta.
Cuvantul cheie aici este “aleg“.
Da aleg si nimeni nu ma forteaza sa imi indes pe gat portii nenumarate de tort sau prajiturica.
Eu personal aleg sa savurez si sa imi imbaiez papilele gustative in valuri de arome dulcege si imi asum responsabilitatea deplina pentru orice consecinte.
Imi incetineste oare o bucata de tort calatoria catre formele tonifiate si fit pentru care muncesc in sala de fitness? Binenteles! Insa aleg sa o mananc si imi asum toate consecintele pentru asta.
Nu ma fac in toate felurile, nu imi vorbesc urat si nu ma consider “slaba“ ca am cedat.
Ci ma bucur si savurez fiecare inghititura de prajitura, fara vina si fara stres.
Voi trebui sa trag mai tare la sala si poate sa fac un circuit in plus? Binenteles! Dar asta e o consecinta pe care o pot rezolva cu cateva exercitii in 12minute or less.
De cand cu fitness-ul si alimentatia curata am renuntat la zahar, faina si orice aliment procesat.
Am fost nevoita sa gasesc alternative si sa gatesc mancaruri pacatoase in variante mai sanatoase.
Asa a aparut: o altfel de lasagna fara foi de lasagna, chiftelutele fara paine, tortul de lava de ciocolata sau pumkin pie-ul delicios de bun.
Si asa a aparut si banana muffin-ul de astazi.
O bunatate de muffin care o poti coace in diferite variante si pe gustul tuturor.
Ce ai nevoie:
Ingrediente pentru banana muffin:
– 2-3oua
– 2 banane coapte cu coaja spre maroniu
– 6 linguri Nuci sau alune macinate (poate fi oricare dintre variante)
– 3linguri de migldale fulgi
– 3linguri de branza ulce de vaca (proaspata si optionala)
– Miere dupa gust (bananele fiind coapte adauga din dulceata lor sa ca nu e necesara multa miere)
– Putina sare si ¼ praf de copt
– Forme de muffin -12 buc necesare daca vrei sa ai un muffin adevarat
Ce vei face:
Iei un bol si cu un blender de mana mesteci ouale, bananele, praful de copt, putina sare si branzica de vaci foarte bine. Adaugi nucile macinate si mesteci cu o lingura pana se omogenizeaza, pui si fulgi de migdale si gusti sa vezi cat de dulce e. Cu cat sunt mai coapte bananele cu atat e mai dulce.
In functie de gust si de cat de dulce vrei sa o faci adaugi miere.
Asezi compozitia frumos in formele de muffin pana cand acestea sunt aproape pline.
Le bagi la cuptor la 170-180grade pentru aproximativ 25 de minute si verifici cu o scobitoare sa vezi daca sunt coapte.
Dupa nici 40 de minute de munca si asteptat vei avea cele mai delicioase si gustoase muffinuri numa bune sa le dai copiilor de Sf Nicolae sau sa le duci la birou de Craciun.
Cu putina imaginatie poti face o varietate mult mai mare pe baza acestor +/- alte cateva ingrediente:
Varianta 1: Banana-Vanilla Muffin , unde adaugi putina esenta de vanilie
Varianta 2: Banana-Zitrone Muffin, unde razi coaja de la o lamaie
Varianta 3: Banana -Cocos Muffin, unde in loc de nuci macinate folosesti fulgi de cocos
Varianta 4: Banana Muffin Dairy Free(daca vrei si mai low carb), unde faci aceeasi compozitie fara sa adaugi branza de vaci.
Uite, te provoc sa o faci si astept sa imi scrii mai jos cum ti-a iesit si cu cine ai impartit.
Fii Frumoasa, Fii Puternica, Fii Femeia Fit!
Leave A Comment