Rulada Curcan la Farfurie Imi place foarte mult sa gatesc la cuptor. E mult mai practic si simplu. In timp ce mancarea e in cuptor poti sa faci altceva. Poti sa citesti o revista, sa iti aranjezi prin casa, sa iti verifici facebook-ul sau chiar sa faci cateva exercitii. Pregatesti tava cu ceea ce vrei sa gatesti, o bagi in cuptor si nu mai esti nevoita sa mesteci in mancare tot la 5 minute sau sa ai grija sa nu de-a in foc.

Saptamana trecuta am dat peste o reteta simpla, usor de realizat si foarte gustoasa.

Am facut-o si chiar daca e usor de gatit am zis sa ii dau un nume mai pompos :

Rulada de Curcan la Cuptor šŸ™‚

Imi place mult carnea de pasare insa m-am cam saturat de eternele gratare din piept de pui sau snitele. Sunt bune, insa nu sunt tot timpul si gustoase. Incerc sa diversific cat de mult felul in care gatesc aceasta carne astfel incat de fiecare data sa fie hranitoare, satioasa si sa imi satisfaca pofta. La urma urmei mancarea sanatoasa nu trebuie sa insemne mancare lipsita de gust.

Ingrediente

De ce ai nevoie:

– piept de curcan, insa la fel de bine merge si cu piept de pui. Am folosit 1 kgĀ  si astfel am avut pentru mai multe zile;

– doua oua;

– verdeturi: ceapa normala si/sau ceapa verde, patrunjel proaspat, coriandru, marar sau orice alt tip de verdeata proaspata gasesti la supermarket sau in piata si e pe gustul tau. Ca si cantitate eu as estima cam cate un pumn din fiecare( se vede si in poza).

– sare,piper si putin de ulei pentru tava;

– un bol in care sa amesteci ingredientele si o tava pentru cuptor.

In loc de verdeata poti sa razi un morcov sau un dovlecel sau sa le faci simplu doar cu ceapa. Mie imi place sa gatesc cu ceea ce am in frigider si nu sa fac cumparaturi deosebite sa gatesc ceva special. Pana la urma din alimente bune tot o mancare buna iasa :).

Cum sa le prepari:

Carnea o tai in fasii subtiri. Mie mi-au iesit destul de subtiri fasiile doar cu cutitul, fara sa mai fiu nevoita sa le bat pentru a le subtia. Nu trebuie sa te stresezi ca fasiile nu sunt de aceeasi forma sau dimensiune. Important e sa fie fasii subtirele, ca pentru snitele. Dupa ce am taiat carnea, am si condimentat-o foarte putin cu sare, sa prinda gust. Ulterior am luat bolul de lucru si am spart si batut bine ouale. Am adaugat cate un pumn de verdeturi (ceapa, patrunjel si leurda- stiu, mai rar auzi de ea dar am descoperit-o de curand si imi place gustul). Cum ziceam orice verdeata care iti place si o ai la indemana. Ulterior am pus sare si piper dupa gust si le-am amestecat pe toate. Mi-am pregatit tava: am pus o folie de aluminiu ( sa fie mai usor de curatat šŸ™‚ ) am uns-o cu putin ulei. Apoi am luat cate o fasie de carne si am facut-o rol in in bolul cu toate ingredientele, lasand compozitie atat in mijloc cat si deasupra. Fiecare rol l-am asezat cu capatul lipit de tava, pentru a nu se desface. Toata pregatirea a durat cam 20-25 de minute.

Asa aratau cand le-am bagat la cuptor.

Rulada Curcan in Cuptor Inainte de Coacere

Cuptorul era preincalzit si era dat aproape de maxim.

Iar cand erau gata dupa 35 de minute , arata asa …yammi

Rulada Curcan  Gatita

 

Toatul a durat cam o ora, insa in timp ce erau la cuptor am putut sa fac cu totul altceva. Eu le-am adaugat o garnitura de spanac facut cu foarte putina faina, dar la fel de bine merge si cu o salata sau garnitura de legume.

 

PS: lasa un comentariu si spune-mi cum ti-a iesit, ce ai mai adaugat sau ce ai mai schimbat ca sa ma inspir si eu de la tine šŸ™‚

Pana data viitoare Fii Frumoasa, Fii Puternica, Fii Femeia Fit!