Avand in vedere ca de ceva vreme buna nu mai mananc grane a trebuit sa gasesc alternative si sa fiu inovativa cand vine vorba de inlocuirea pastelor sau a painii.
Reteta de astazi e una dintre mancarile preferate ale iubitului meu si crede-ma ca nu e departe de varianta originala. Tocmai din acest motiv o prepar destul de des.
E vorba de lasagna, insa de o altfel de lasagna. O lasagna sanatoasa cu rondele de legume.
Ce ingrediente ai nevoie:
– carne tocata (porc sau pui)
– 1 ceapa
– 1 vanata
– 2 zuchini
– 2-3 rosii
– 150ml bulion de casa
– 200g de cascaval felii sau cascaval ras
– sare, piper, ulei de masline si foi de dafin.
Cum se prepara:
Pui pe foc o oala in care torni putin ulei de masline, tai ceapa si o pui in ulei la dunstuit. Adaugi carnea tocata si amesteci sa nu se prinda. Torni bulionul peste si pui sare, piper dupa gust si cateva foi de dafin si o lasi pe foc pana da intr-un clocot doua.
Cat e pe foc carnea si se dunstuie, tai vanata si bucatile de zuchinii in rondele subtiri (cam 5mm 🙂 ). La fel si cu rosiile le tai in fasii, insa nu neaparat atat de subtiri ca si vanata. Iar daca ai cascaval la bucata atunci razi cascavalul pe razatoarea mare….si daca ai tava de cuptor murdara (ca si mine :)) o speli repede.
Dupa ce a dat carnea in clocot o mai lasi 5-10 minute si o iei de pe foc. Apoi pornesti cuptorul. In tava de cuptor sau intr-un vas yena asezi in straturi zuchinii cu vanata si rosii, apoi carnea intr-un strat subtirel si peste presari sau pui fefiile de cascaval. Si repeti acelasi strat si deasupra.
Inainte sa o bagi la cuptor utimul strat ar fi bine sa fie de legume si cuptorul sa fie la o temperatura adecvata asfel incat lasagna sa se coaca pentru 35-40 de minute.
Cu 5-10 minute inainte sa o scoti din cuptor presara si ultimul strat de cascaval (daca l-ai fi pus de la inceput sar fi ars 😉 ).
Asa arata lasagna mea inainte sa o scot din cuptor si mirosul ce venea din bucatarie era atat de imbietor incat parca instant mi s-a facut de doua ori mai foame . Am mancat-o in compania unei prietene si, nu ca sa ma laud ;), dar si ea ma felicitat pentru acesta lasagna a la Femeia Fit.
PS: lasa un comentariu si spune-mi cum ti-a iesit.
Pana data viitoare Fii Frumoasa, Fii Puternica, Fii Femeia Fit!
foarte buna ,reteta de acest tip e recomandata si in dieta dukan ,foarte aprecata de dukanese
Chiar acum am scos din cuptor aceasta lasagna si am savurat-o! Vreau sa stie toti ca este incredibil de gustoasa, chiar super delicioasa! Olivia esti tare de tot pentru ca stii sa ne inspiri nu doar in ceea ce tine de a trage de fiare, dar si in bucatarie 🙂 Cred ca toata lumea stie cum e cind esti in pana de idei si nu mai stii ce sa gatesti si cit de important este in astfel de momente sa ai de unde sa furi o idee sanatoasa si utila pentru un corp fit ) Cind iti iese ceva bun in bucatarie nu ezita sa imparti ideea si cu noi, fanele tale 🙂
Nu mai mananci cereale deloc?De niciun fel??? Nu as putea…as cadea din picioare.E drept ca folosesc doar faina integrala, si aia combinata cu tarate de ovaz, sau uneori doar tarate de ovaz-la pseudo mamaliga, la torturi, la clatite, dar eu fara carbo din cereale nu pot sa stau nici doua zile…
Nu, nu mananc grane deloc, cel putin grau, ovaz, orz, NU.
Mai mananc din cand in cand porumb, dar atat. Nu mananc salata de vinete, unt sau smantana pe
PAINENo, no, no! A fost mai greu la inceput, dar m-am obisnuit. Nu stiu daca ai observat prin retete, dar am inlocuit lejer faina de grau cu faina de migdale/cocos/orez.tocmai mi-am personalizat un caiet unde sa scriu aceste retete 🙂 hm.. abia astept sa le incerc pe toate
[…] mai practice. Uite de exemplu acum e 9 seara, eu scriu articolul acesta si am la cuptor o tava de lasagna. In 30 de minute va fi gata mancarea si, la un moment dat, si articolul ….asta da […]