Brrr…la cat de frig e pe afara cu toti cautam mijloace cat mai diverse sa ne incalzim. Haine mai groase, caldura mai multa in calorifere, multe, multe imbratisari 😉 sau mancare de sezon.
Sincer nu sunt 100% sigura ca mancarea picanta e specifica vremi reci, insa eu una parca tanjesc mai tare dupa ceva iute cand imi clantanesc dinti in gura.
Nu vorbesc despre gustul acela infernal de iute dupa care iti vine sa iti vâri limba intr-un pahar cu gheata, ci ma refer la macarea aceea discret condimentata ce iti puna sangele in miscare si iti da roseata in obraji.
Acum cateva saptamani am experimentat cu o astfel de reteta si a iesit asa de delicioasa ca nu m-am putut abtine sa nu ti-o spun si tie.
Spun experimentat deoarece cautam moduri dierite de a gati carnea de cotlet – o carne dupa care eu personal nu prea ma dau in vant. Am impresia ca de fiecare data cand o gatesc ajunge sa fie foarte seaca si cand e asa seaca si fara juice nici ca imi vine sa o mananc.
Pana la urma pentru mine e clar: chiar daca vreau sa slabesc (sau cel putin sa nu ma ingras), mancarea pe care o consum trebuie sa fie gustoasa, hranitoare si sanatoasa.
Asa ca iata o reteta din categoria mancaruri sanatoase à la Femeia Fit – Cotlet de iarna- numai bun pentru a te incalzi pe o vreme geroasa.
Ce ingrediente ai nevoie:
– carne de cotlet, cu sau fara os cum preferi
– sos de rosii sau bulion ( din acela cu cat mai putin zahar sau indulcitor 😉
– ardei iute ( verde sau murat cum gasesti prin casa)
– condimente: sare, piper
– mirodenii ( eu am incercat cu cimbru dar cred ca merge si salvie sau alceva, depinde de gustul tau)
Cum se prepara:
Super usor! Pornesti cuptorul si il setezi la o temperatura medie. Intre timp condimentezi carnea de cotlet taiata felii cu sare si piper si le asezi in pluton ordonat in tava. Torni cana cu bulion si mai adaugi putina apa astfel incat sa fie acoperite complet. Presari mirodenii si dai drumul ardeilor iuti sa inoate prin sos. Daca crezi ca e necesar poti chiar sa tai un ardei iute in bucati mai mici si sa il presari printre carne.
Bagi tava la cuptor si iti vezi de treaba pentru urmatoarele 30-40 de minute, depinde de cat de tare dai cuptorul. Da stiu, tot mancaruri la cuptor, insa pentru mine sunt muuuuuult mai practice. Uite de exemplu acum e 9 seara, eu scriu articolul acesta si am la cuptor o tava de lasagna. In 30 de minute va fi gata mancarea si, la un moment dat, si articolul ;)….asta da eficienta!
Mai verifici din cand in cand cuptorul si dupa vreo 30-40 minute ar trebui sa fie mancarea gata. Cotletul e imbibat in sos, mult mai moale si delicios. Acum mai ramane sa decizi cu ce vrei sa il servesti. Poti sa pui alaturi fie niste orez ( asta daca tocmai ce ai venit de la sala) fie niste legume inabusite sau fierte….si nu uita sa folosesti si sosul, acolo e toata aroma iute specifica retetei.
Bon apètit! …si te astept oricand sa imi recomanzi retete sanatoase 😉
Pana data viitoarete incurajez sa: Fii Frumoasa, Fii puternica, Fii Femeia Fit!
[…] o portie de proteine: oua, carne (copanele de pui, tocanita de vita, chiftele, ceafa la gratar sau cotlet cu sos de rosii, etc) sau peste (peste la cuptor, ton in apa pentru salata) b) o portie de carbohidrati buni: […]
[…] A trecut ceva vreme de cand nu am mai publicat o reteta pe site. De fapt ultima reteta a fost cea a cotletului facut la cuptor cu sos de rosii si ardei iute…yummy…trebuie sa gatesc reteta cat de […]