Avand in vedere ca de ceva vreme buna nu mai mananc grane a trebuit sa gasesc alternative si sa fiu inovativa cand vine vorba de inlocuirea pastelor sau a painii.

Reteta de astazi e una dintre mancarile preferate ale iubitului meu si crede-ma ca nu e departe de varianta originala. Tocmai din acest motiv o prepar destul de des.

E vorba de lasagna, insa de o altfel de lasagna. O lasagna sanatoasa cu rondele de legume.

Lasagna-Ingrediente

Ce ingrediente ai nevoie:

– carne tocata (porc sau pui)

Hei, am creeat un ghid cu exercitii pentru ridicarea fesierilor!

DESCARCA GRATUIT:

Ridica-ti Fundul Ghid de Exercitii pentru Fese Bombate si Ferme

Spune-mi unde te antrenezi mai des si iti trimit ghidul prin email:

– 1 ceapa

– 1 vanata

– 2 zuchini

– 2-3 rosii

– 150ml bulion de casa

– 200g de cascaval felii sau cascaval ras

– sare, piper, ulei de masline si foi de dafin.

Cum se prepara:

Pui pe foc o oala in care torni putin ulei de masline, tai ceapa si o pui in ulei la dunstuit. Adaugi carnea tocata si amesteci sa nu se prinda. Torni bulionul peste si pui sare, piper dupa gust si cateva foi de dafin si o lasi pe foc pana da intr-un clocot doua.Lasagna- DunstuireCarne

Cat e pe foc carnea si se dunstuie, tai vanata si bucatile de zuchinii in rondele subtiri (cam 5mm 🙂 ). La fel si cu rosiile le tai in fasii, insa nu neaparat atat de subtiri ca si vanata. Iar daca ai cascaval la bucata atunci razi cascavalul pe razatoarea mare….si daca ai tava de cuptor murdara (ca si mine :)) o speli repede.

Dupa ce a dat carnea in clocot o mai lasi 5-10 minute si o iei de pe foc. Apoi pornesti cuptorul. In tava de cuptor sau intr-un vas yena asezi in straturi zuchinii cu vanata si rosii, apoi carnea intr-un strat subtirel si peste presari sau pui fefiile de cascaval. Si repeti acelasi strat si deasupra.

Lasagna-Straturi

Inainte sa o bagi la cuptor utimul strat ar fi bine sa fie de legume si cuptorul sa fie la o temperatura adecvata asfel incat lasagna sa se coaca pentru 35-40 de minute.

Lasagna-Gata de Cuptor

Cu 5-10 minute inainte sa o scoti din cuptor presara si ultimul strat de cascaval (daca l-ai fi pus de la inceput sar fi ars 😉 ).

Lasagna-Cuptor

Asa arata lasagna mea inainte sa o scot din cuptor si mirosul ce venea din bucatarie era atat de imbietor incat parca instant mi s-a facut de doua ori mai foame . Am mancat-o in compania unei prietene si, nu ca sa ma laud ;), dar si ea ma felicitat pentru acesta lasagna a la Femeia Fit.

 

PS: lasa un comentariu si spune-mi cum ti-a iesit.

Pana data viitoare Fii Frumoasa, Fii Puternica, Fii Femeia Fit!

Related posts: