Fesierii sunt o parte corporala ce au fost, sunt si vor fi mereu apreciati….atat de barbati, dar si de femei.
Zii ca nu-i asa. Asa-i!
Fie ca vorbim de senzualitatea pe care ti-o dezvaluie in ochii unui barbat, de increderea pe care o ai cand vezi ca blugi din toamna te cuprind si acum sau de o postura dreapta si fara dureri a spatelui tau, fundul este o comoara valoroasă pentru orice femeie.
O femeie care stie aceste mici secrete trebuie sa isi pretuiasca si mereu sa-si ingrijeasca posteriorul.
Dar sa fim serioase, deoarece majoritatea femeilor nu au timp sau se bazeaza inca pe tehnici invechite cand vine vorba de lucrat muschii fesieri.
Ba mai mult, cu atat de multa informatie de valoare si sfaturi despre antrenarea posteriorului in era moderna in care traim, inca aud cliente si cititoare de-ale mele ce cred in mituri invechite.
Problema este ca bazandu-te inca pe aceste strategii si mituri vechi, bati pasul pe loc si nu vezi in oglinda un posterior tare, ridicat si bombat in secolul 21.
Ei bine, fiind specialista in antrenarea si exercitiile pentru fesieri, am facut misiunea mea ca astazi sa iti spun cinci mituri depasite in exercitiile pentru fesieri.
Stai linistita ca nici eu nu le stiam la inceput.
Prin studiu, aplicare, cercetare, testare si iar aplicare pot astazi sa iti devalui rapid de ce aceste mituri vechi nu se aplica in antrenamentul modern al fundului.
5 Mituri depasite cand cauti exercitii pentru fesieri
Mitul nr 1. Iti ridici fesierii cu pistoane catre tavan si genuflexiuni
Cu toate am auzit de pistoane, cu toate le-am facut si inca le facem, dar totusi in oglinda nu ni se arata fundul ferm si rotund pe care il visam.
Stii exercitiul acela in care stai in patru labe si lovesti cu calcaiul catre tavan?!
Acela este exercitiul invechit pe care multe femei, si poate si tu te bazezi sa iti ridici fundul dar nu iti iasa.
Poti face repetari, repetari si zeci de alte repetari pe picior ca iti spun de pe acum ca nu va functiona sa ai un fund mai bombat si ridicat.
Pur si simplu aceasta miscare e prea invechita si invaziva sa-ti aduca rezultate bune si rapide la fese
….as merge mai adanc de atat si ti-as zice ca pistoanele sunt o miscare PREA MOALE sa-ti trezeasca la viata fesele tale adormite de atata lucru din sezut pe scaun la birou
Acelasi lucru se aplica si la genuflexiuni!
Studiile cu electromiografia arata ca genuflexiunile (un alt exercitiu preferat, in special de femeile care merg la sala) stimuleaza cresterea muschilor fesierii in procent de doar 48%, pe cand alte exercitii revolutionare pentru fund (recent descoperite) au un potential dublu de crestere, avand o forta de pana la 91% (dublu aproape) sa stimuleze activarea si cresterea fibrelor musculare ale feselor.
Iti imaginezi ca doar inlocuind genuflexiunile cu alte exercitii iti dublezi sansele sa ai un fund tare si bombat.
Crede-ma ca daca inca ramai la banalele pistoane si te bizui pe ele sa iti ridice fundul, vor trece multe alte primaveri pana sa fii impacata si multumita cand te uiti la fundul tau din profil in oglinda.
Genuflexiunile sunt un exercitiu foarte bun, insa nu un exercitiu care sa iti aduca, de unul singur, dezvoltarea rapida a fesierilor.
Antrenamentele tale pentru fesiri trebuie sa includa indreptari, extensii la 45 de grade si thrustul soldului, abductii, podul fundului si alte minunatii de exercitii specializate pe fund.
Mitul nr 2: Pentru fese bombate multe repetari cu greutati mici sunt solutia.
Auzi des porcaria aceasta de sfat in antrenamentul femeilor!
Mai rau e ca il auzi de la instructori de fitness sau asa numiti antrenori care recomanda femeilor sa-si dea duhul cu sute si sute de repetari la toate exercitiile pe care le fac, pentru fund sau nu.
Oare trebuie sa iti reamintesc dragutza ca femeile sunt la fel de puternice ca orice barbat si ca au forta inascuta sa aduca pe lume copii prin chinuri imense?!
Crede-ma, esti la fel de puternica ca orice barbat si faptul ca ai in maini ganterele roz la exercitii, nu face altceva decat sa iti incetineasca enorm progresul in fitness.
Ba mai mult, cand antrenezi fesierii cu repetari multe si greutati mici activezi hipertrofia (dezvoltarea) musculara doar la o grupa de fibre din muschii fesieri (cele de tip I)
Sa nu uitam ca fesierii sunt compusi si din fibre de tip II care se activeaza doar atunci cand faci repetari putine cu greutati mari.
Pentru o dezvolatre completa si rapida e vital sa iti dezvolti si sa incurajezi hipertrofia atat la tipul I de fibre musculare din fese (cu repetari multe si greutati mici) dar si la fibrele musculare de tip II cu repetari putine si greutati mari (si aici vorbesc sa ridici greutati chiar si de doua ori mai mari ca tine, doar dand din fund asa ca aici)
Mitul nr 3. E suficient sa te antrenezi de doua ori pe saptamana si construiesti un fund bombat
Pfoa, asta e un mit viclean!
Toata lumea vrea rezultate rapide cu minim de efort! Nu-i asa?!
Dar, draga mea lasa-ma sa iti spun, din experienta proprie, ca daca ai o mostenire genetica proasta, doua exercitii pentru fese de doua ori pe saptamana nu iti vor aduce posteriorul J-Lo pe care il vrei….nici in cele mai frumoase visuri ale tale!
Ce-i drept, programul standard care iti este sugerat in sala de catre antrenor e clasic:
Luni – piept/umeri/triceps,
Miercuri – picioare/abdomen,
Vineri – spate/biceps.
Draci am cand aud femei care fac antrenamente pe grupe musculare tipice de culturisti, dar vor forme feminine si slabire rapida!
Fundul este unul dintre cei mai mari muschii din corp, insa pe cat de mare pe atat de lenes si este.
Stilul de viata, statul pe scaun la birou ore intregi si inactivitatea ii face sa intre intr-o stare permanenta de somnolenta.
Stare din care nu ii scoti cu doua antrenamente pe saptamana. Punct!
Fiind un muschii mare si valoros (atat in postura, mecanica de miscare si forta corporala in general) fesierii pot si sunt capabili sa faca fata unui volum si frecventa crescuta de antrenament.
Eu una recomand antrenarea fesierilor de 3-4 ori pe saptamana pentru rezultate maxime.
Programele mele de fitness, specifice formelor si nevoilor de silueta feminina, includ antrenarea fesierilor de mai multe ori pe saptamana cu exercitii variate si tensiuni electrice astfel incat sa accelerezi bombarea si conturarea fesierilor (iar rezultatele exceptionale ale clientelor mele vorbesc de la sine).
Mitul nr 4. Daca nu ai febra musculara inseamna ca fesierii nu ti se vor tonifia
Multe femei (dar si barbati de altfel) considera febra musculara ca o insigna de onoare si un semn clar ca efortul exercitiilor pentru fese trebuie sa iti aduca rezultate.
Ba mai mult, sunt mega dezamagite si desumflate cand nu mai simt durerea febrei musculare la fund.
Ei bine, trebuie sa stii ca fundul tau se va contura frumos cu exercitii, chiar daca nu ai febra musculara de la ele.
Pur si simplu, la fel ca la orice alta grupa musculara, febra musculara nu este singurul semn care iti arata ca ti-ai facut bine rutina pentru fesieri.
Daca tanjesti cu dinti dupa durerea din febra musculara la fese antreneaza-i sporadic, intinde-i la exercitii cu greutati (fandari) si include mereu nou miscari pentru ei.
Foarte multe dintre clientele mele, inclusiv eu, nu mai facem febra musculara la fund, insa tot vedem rezultate la fese cu tehnicile si metodele de antrenament femeia fit.
Mitul nr 5. Nu ai nevoie de varietate si trebuie sa devii puternica la doua exercitii (vezi cele mentionate la punctul 1) ca sa ai fese bombate
Mda, de parca ar mai fi necesar sa descos si acest mit…dar hai ca o fac!
Fara sa intru in detalii tehnice asa ca mai sus, trebuie sa stii ca din cele 3 subgrupe de glutei (muschii fundului) una e responsabila de adancime (bombare) si alte doua de conturare, compactare si putin adancime.
Culmea este ca exercitiile care lucreaza grupa de bombare, nu ajung si la muschiuletii de conturare si vice-versa….motiv pentru care evident trebuie sa adaugi varietate si sa faci diverse exercitii pentru fesieri in antrenamentele tale.
Mai mult de atat…
Daca esti o tipa cu fund moale si mic de la Mama Natura, diversitatea si progresul continuu in exercitii te va ajuta sa-ti transformi in bine si foarte bine posteriorul. Trust me! Stiu pe propria piele!
In training-ul specializat de fesieri Fund Fabulos, fiecare antrenament pentru fund precum si fiecare sesiune de finisher’s (terminatoare de final) cuprinde exercitii care fesierii din partea frontala sa le dea bombare si din partea laterala pentru ridicare.
Poza de mai sus cu acele imagini si sageata ciclata este un exemplu direct din acest program specializat cu exercitii pentru fund.
Mai mult de atat, metodele de antrenament dupa care sunt grupate exercitiile fac ca, in doar 15minute cat dureaza o sesiune, sa lovesti gluteii si sa le dai imboldul de transformare cu diferite exercitii, tensiuni variate-electrice si diverse unghiuri.
Pur si simplu acest princioiu de varietate si combo-complet antrenarea, cum imi place mie sa o denumesc, este piatra de temelie si magia care sta in spatele programului Fund Fabulos si care te va ajuta sa iti tonifiezi si sa iti ridici fesierii, mult mai rapid ca orice ai incercat pana acum.
Hai fii isteata si nu te lasa prada acestor capcane invechite din lumea fitness-ului pentru femei si forme feminine!
Pur si simplu ai in fata sfaturi directe si concrete pe care le poti incerca chia azi.
Aplica din trucurile pe care ti le-am spus mai sus si convinge-te de una singura ca exista tehnici blindate si avansate pentru ca tu sa ai un fund bombat si ridicat.
Daca ai intrebari sau nelamuriri cu unul dintre punctele mentionate mai sus, te rog sa mi le scrii intr-un comentariu mai jos si te ajut cu un raspuns si parerea mea cat pot de repede.
Iar pana atunci, nu uita sa vezi ce ti-am pregatit in primul training specializat Fund Fabulos!
Pana data viitoare te indemn sa Fii Frumoasa, Fii Puternica Fii Femeia Fit si nu te mai baza pe mituri depasite daca vrei un fund bombat in era moderna!
Buna ziua,am o intrebare
Ma uit mereu pe multe videoclipuri și la toate arata ca fac exercitiile pe cronometru timp de 1 min…ii bine așa sau sa fac pe serii?
In cat timp ar trebui sa înceapă să se vada rezultatele?
Buna, eu antrenez fesierii o singura data pe saptamana si se vad rezultatele, am un fund bombat,e ceva rau in asta daca sunt baiat?
Mihai, nu e nimic rau in asta….poate esti norocosul cu o genetica buna care vede rezultate rapid cu minim de efort. Spor!