De cate ori am ocazia imi place sa gatesc peste.

Fie ca e proaspat pescuit (ceea ce se intampla destul de rar ca iubitul meu nu e pescar ;), fie ca e din conserva in suc propriu ( nu din acela in ulei sau sos de tomate) sau fie ca e peste inghetat.

Nu prea sunt foarte priceputa la a gatii pestele, adica nu stiu prea multe stiluri de gatit, insa cu garniturile ma descurc.

De obicei tonul din conserva in folosesc la salate sau la “pasta de peste la cuptor” (o reteta ce probabil am sa o postez pe aici) iar pestele proaspat ( in mare majoritate somon si pastrav) il gatesc de obicei in tigaie. Nu am prea experimentat la cuptor dar sunt dispusa sa incerc.

Mancarea de astazi am facut-o acum cateva saptamani si se pare ca acum e momentul sa o afli si tu 🙂

Reteta se incadreaza in categoria celor cu putini carbohidrati, ideale daca vrei sa slabesti. Adica platoul cuprinde peste prajit cu legume in stil mediteranean….suna exotic, nu-i asa;)

Ghid Gratuit:

Ridica-ti Fundul - Ghid de Exercitii pentru
Fese Bombate si Ferme

Pasul 1: Unde te antrenezi mai des pentru a sti ce ghid sa iti trimit:

IngredientePesteMediteranean

Ce ingrediente ai nevoie:

– 1 conopida medie;

– 3 rosii;

– 2 catei de usturoi;

– patrunjel proaspat si busuioc ( eu am folosit 2 lingurite de busuioc uscat si am uitat sa il pozez:))

– sare, piper si ulei de masline;

– somon- 1kg (cu siguranta poti folosi tipul de peste pe care il preferi)

Cum se prepara:

Speli si tai conopida in bucatele mici si o pui la fiert in apa cu sare pana se fierbe pe trei sferturi ( adica sa nu fie prea fiarta sa se sparga ulterior). Cand e fiarta te asiguri ca o strecori bine si nu ramane multa apa pe ea.

Intre timp faci sosul mediteranean: 3 linguri ulei de masline , 2 catei de usturoi, o mana de patrunjel si 2 lingurite de busuioc ori le tai marunt marunt si le amesteci, ori le faci cu blenderul asa cum le-am facut eu.

SosPesteMediteranean

Pui o tigaie pe foc mediu si torni sosul mediteranean amestecand. Cand acesta e cat de cat incins pui bucatile de conopida si le lasi la prajit. Adaugi condimetele dupa gust.

ConopidaMediteraneana

Atunci cand prinde culoare aurie, tai rosiile in bucatele si le pui in tigaie peste conopida. Le mai lasi vreo 5 minute amestecand din cand in cand si apoi scoti garnitura intr-un vas. Dar nu stingi focul 🙂

Conopida&Rosii

In tigaie, fara sa o cureti sa sa o speli,  mai adaugi 2 linguri de ulei si pui pestele condimentat la prajit. In functie de ce tip de peste folosesti vei vedea pe propria piele daca e gata prajit in 5 sau 10 minute.

Peste

Prajesti si peste in tigaie si ai terminat cu gatitul pe ziua de azi sau pentru masa urmatoare, depinde de numarul de invitati;)

Asa arata farfuria pe care am savurat-o in ziua respectiva cu reteta de peste mediteranean pe care ai descoperit-o mai sus:

…..sper ca iti place my personal touch cu floricica din gradina 😉

PesteMediteranean

Bon apetit!

PS: astept sa imi scrii cum prepari tu pestele:)

Pana data viitoare Fii Frumoasa, Fii Puternica, Fii Femeia Fit!