E greu sa mananci o portie (cat o palma) de carnita, oua, peste, pastama la fiecare masa principala, dar e una dintre cele mai mici si valoroase ajustari alimentare pe care le poti face pentru rezultate foarte bune incalatoria ta FIT de ars grasime corporala si tonfiat muschiuleti.
In cariera mea de coach si trainer, aceasta e cea mai mare piedica pe care o vad la femei care vor sa slabeasca, dar si la tipe care vor sa creasca in greutate si sa pun amuschii: faptul ca nu mananci suficiente proteine.
Nu e de mirare ca ti-e mereu foame, ca te pierzi infulecand din biscuiti sau ca te simti morocanoasa si adormita dupa o portie de paste la pranz.
Carnita iti mentine si dezvolta muschiuletii (aliatul tau valoros in lupta cu grasimea si celulita) te satura mai bine si te mentine satula si cu energie pentru mai mult timp, iar instinctul sa sari pe dulce imediat dupa masa se pierde incet-incet.
E foarte usor sa estimezi vizual cata carnita sa mananci. Te uiti la palma ta si incerci sa o imperechezi cu o bucata de carne pe masura.
Nu trebuie sa te stresezi cu cantaritul sau numaratul caloriilor, sa fie o bucata de carnita cat palma ta la fiecare masa.
Sunt foarte constienta ca pentru tine s-ar putea sa insemne mult, de vreme ce multe din mesele tale de peste zi sunt bazate pe cartofi, spaghete carbonara cu cateva firimituri de sunca sau sandwich cu chifla groasa de 3 degete si salam subtire ca foaia de ziar.
Ei bine, nu trebuie sa te blochezi de aceasta ajustare alimentara. Incepe incet si propune-ti initial ca macar jumate din mesele de peste zi sa fie cu carnita.
Ai putea sa ai oomleta bogata la mic dejun si o bucata generoasa de carnita la pranz alaturi de cateva legume dunstuite. Sau cateva chiftele de la cina de ieri de dimineata si o salata rapida cu un ton cand ajungi seara acasa.
Urmareste ca in fiecare zi din aceasta saptamana sa ai carnita(o palma) la masa ta principal si da-ti timp sa implementezi aceasta ajustare pozitiva in stilul tau alimentar actual.
Cel mai important aspect pentru ca aceasta ajustare sa iti para usor de inclus in obiceiurile tale zilnice e sa ai la indemana tot timpul o portie de carnita.
Uite cum e la mine: Fac cumparaturi tot la doua zile (merg la sala si pe drum inapoi maopresc la magazin/piata) tot timpul (subliniez, tot timpul) cumpar carnita pentru azi si maine + ceva extra ca back-up pentru frigider sau congelator.
De pilda azi imi cumpar niste carnita tocata de vita din care fac o tocanita delicioasa cu sos de rosii sau bulion si pe maine niste pulpe de pui pe care le fac cu mirodeni la cuptor PLUS fie o conserva de ton in apa pentru o salata rapida, fie niste pastrama de somon sau pui pentru o gustare de dimineata, fie niste sunca traditioala pentru omleta.
Mereu am oua bio delicioase in frigider sau file de peste ce ma asteapta in congelator. Asta pentru ca stiuc a daca raman fara provizi de carnita proaspata fie bag o omleta cu detoate sau scot dimineata din congelator file-ul de peste si seara il fac in tigaie.
Mi se pare suuuper easy sa gatesc la cuptor. Imi ia cateva minute sa condimentez carnita sa o dau printr-o baie de ulei de masline si o var in cuptorul incins. In timp ce eu spal vase sau mai citesc pe grup postarile voastre, carnita mea se prepara. O introrc de 2-3 ori si gata masa!!!
Daca esti o tipa busy si faci toate cumparaturile peste weekend te va ajuta sa te aprovizionezi cu toate deodata.
Pune in cos: carnita de cel putin 2 feluri, oua sanatoase,n iste pastrama de pui sau peste pentru cand te roade foamea, poate o punga de fructe de mare congelate care le faci rapid in tigaie cu niste usturoi, niste carnati taranesti (cat mai home-made: doar cu sare, piper, boia si usturoi) sau o bucata de jambon delicios.
Ideea e sa rotesti printre sursele de proteine si sa pui in farfurie carnita cat mai des.
Totodata dacas tii ca esti mereu in criza de timp, pregateste in avans si tine in frigider. Eputin mai mult de munca deodata, dar iti va prinde de minune cand ajungi obosita acasa si nu te vezi de foame.
O tava de pulpe la cuptor prinde bine pentru doua-3zile, mai arunci si niste legume alaturi si gata masa. Fierbe din timp cateva oua pentru salata aceea rapida cu ton sau fa un chec de carne generos cu verdeturi si usturoi din care tai cate o felie la masa.
Daca reusesti sa gatesti de doua ori pe saptamana si sa pregatesti suficient pentru 2-3zile, te-ai scos.
Nu uita ca poticoopta familia sau iubitul sa contribuie la gatit si poate e o provocare interesanta pentru sotul tau sa il lasi sa pregateasca singur cina o zi pe saptamana….ai fi uimita sa vezi ca poate singur si inca foarte bine!
Azi iti iei la birou o caserola cu carnita gatita aseara. Maine la cina bagi rapid o consevad e ton cu salata si poimaine gatesti pentru celelalte zile. Nu e chiar atat de stresant daca planuiesti putin in avans.
Daca obisnuiesti sa mananci in oras sau sa iti comanzi mancare la birou evita preparatele cu faina si opteaza pentru gateli pe care le poti estima usor. E mult mai usor s aestimezi cata carnita e intr-o ceafa la gratar decat sa descosi perisoarele dintr-o ciorba. Keep it simple, keep it tasty!
Cum ziceam, da-ti timp si rabdare cu implementarea acestei mici ajustari care iti va aduce rezultate mari.
Nu forta lucrurile si nu te invinovatii daca nu iasa totul asa cum ai planuit.
Fii pozitiva si incearca ca masa viitoare sa fie cat mai aliniata intentiilor tale.
Posteaza pe grup portiile tale delicioase de carnita si da-ne idei de mese delicioase si sanatoase.