CotletCuLamaieCum suna?!

Mai, sa stii ca si pentru mine a sunat deosebit, insa m-am gandit sa give it a try:)

Aveam cotletul, aveam lamaia, ce mai….m-am pus pe treaba…oricum nu aveam nimic pregatit pentur marti seara asa ca orice  era delicios.

 

 

Citisem reteta cu mai multe saptamana in urma de pe online si cum imi place sa diversific lucrurile in bucatarie m-am gandit ca e o buna idee sa o tin minte…si bine am facut 🙂

Ingrediente

Ce ingrediente ai nevoie:

– 500g cotlet de porc, poate fi inclusiv cu os;

– o ceapa;

– 2 linguri unt sauulei de masline (eu am folosit unt ca mi s-a parut mai apetisant);

– 2 catei de usturoi;

– 1 lamaie ( din care folosesti doar jumatate- deci jumatate de lamaie :))

– condimente: sare, piper si cimbru ( poti adauga alte verdeturi care crezi ca fac mancarea mai buna sau care iti plac)

Cum se prepara:

Arunci o ploaie de sare si piper peste cotlete pe ambele parti. Pui intr-o tigaie unul la topit si cand e putin incins adaugi cotletele:

CotletulPrajit

Le lasi 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte. In acest imp tai ceapa rondele si usturoiul marunt. Jumatate de lamaie o storci jumatate intr-un pahar. Daca crezi ca e prea mult atunci nu folosesti chiar toata zeama de lamaie. Din cealalta jumatate de la lamaie tai cateva felii subtiri 3-4.

Adaugi in tigaie ceapa rondele, usturoiul, zeama de lamaie, feliile de lamaie, verdeata si jumatate de pahar cu apa. Fixezi focul la o temperatura medie si le lasi la fiert pana cand cotletele sunt patrunse si facute bine, adaugand mereu apa.

LamaiesiCondimente

Aici vine si sfatul meu pentru tine. Coltetul se face destul de greu pe aragaz asa ca daca cumva ai o tigaie cu capac atunci te indemn sa o folosesti. In acest fel vei reusii sa termini mancarea mai rapid, deoarece cotletul se va patrunde mai usor. Daca nu ai o tigaie cu capac, si esti ca si mine, atunci te indemn sa completezi tot timpul cu apa calda.

Lasi compozitia pe foc mediu pana cand cotletele sunt suficient de gatite. Ulterior scoti cotletele intr-un vas de yena si mai lasi inca 10 minute sosul de lamaie pe aragaz la foc mic.

SosDe Lamaie

In teorie sosul ar trebui sa ajunga putin mai dens nu chiar asa de lichida ca si apa, insa cel putin mie nu mi-a reusit :).Si inca ceva daca cumva de prima oara adaugi prea multa zeama de lamaie, tine minte ca data viitoare sa folosesti mai putina.

Pui sosul de lamaie peste cotlet si le servesti alaturi de o garnitura pe gustul tau.

Ta-da! azi ai gatit: Cotlet cu Sos de Lamaie

Eu l-am servit cu o salata de spanac crud si a fost delicios. O masa sanatoasa cu putini carbohidrati.

Bon apetit!

Pana data viitoarete incurajez sa: Fii Frumoasa, Fii puternica, Fii Femeia Fit!